Energetikai Technikum és Kollégium Paks

Skip to: site menu | section menu | main content

 

ESZI facebook

ESZIgram

ESZI youtube csatorna

Energetikai Technikum és Kollégium Paks

 

Közösségi Szolgálat szerződés

Galéria
>
2012-2013
>
Közösségi Szolgálat szerződés

2013. április 18.

Szerződéskötés Közösségi Szolgálatról

Április 18-án, csütörtökön Közösségi Szolgálat szerződést írt alá a Paksi FC, a PSE és az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium.

2016-tól az érettségi vizsgára jelentkezés előfeltétele lesz, hogy minden diák 50 óra közösségi szolgálatot végezzen középiskolai tanulmányai során. A közösségi szolgálat olyan tevékenység, melyet az iskola a pedagógiai programjában rögzített, a diákok értékeik mentén választanak, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végeznek, azzal a helyi közösség érdekeit szolgálják, és mellyel saját személyiségüket, különféle készségeiket fejlesztik.

Számos tulajdonság, a későbbi munkavállaláshoz szükséges készség igazán a gyakorlatban tud fejlődni, valódi élethelyzetekben, a tevékeny munka során.

A közösségi szolgálat egy olyan gyakorlati terep, ahol az iskolában elsajátított számos elméleti ismeret és tanulási teljesítmény mellett az életvezetési készségek is fejlődhetnek, a gyerekek tapasztalatot szerezhetnek különféle szervezetek működésével, munkakörökkel, társadalmi problémákkal kapcsolatban, és kipróbálhatják magukat aktív, cselekvő, szolgálatot teljesítő egyénekként is.

A szerződést az ESZI részéről Szabó Béla igazgató, a PSE és a PFC részéről Balogh Judit és Haraszti Zsolt ügyvezetők írták alá.

feltöltve: 2013. április 19.

Cisco logo

ECDL

Europass

Kutató Diákok Mozgalma

MATEHETSZ

Hümér Energiavámirok