Skip to: site menu | section menu | main content

 

Energetikai Szakgimnázium és Kollégium
Paks

 

Ingyenes esti és levelező képzések

2018 februárjától térítésmentes, keresztféléves szakokat indítunk esti és levelező képzésrendben. A résztvevők a 2. év végén szakképzési végbizonyítványt szerezhetnek, és OKJ vizsgát tehetnek.

A képzések megfelelő számú jelentkező esetén indulnak.

Általános jellemzők

  • Kezdete: 2018. február
  • Időtartam: 2 év
  • Tanórák: hétköznap délutánonként
  • Térítési díj: térítésmentes
  • Előfeltétel: érettségi vizsga
  • Jelentkezési határidő: 2017. december 22.

Képzések

  • Mechatronikai technikus (esti képzés)
  • Informatikai rendszerüzemeltető (levelező képzés)

Érdeklődni lehet

Kószó Krisztina
Felnőttképzési vezető tanár
E-mail: koszoEmail

További információk a képzésekről...

feltöltve: 2017. október 13.

► „Bitfaragó Bajnokság”

Ezüstérmes lett az ESZI csapata a „Bakonyi Bitfaragó Bajnokságon”...

Bővebben...

feltöltve: 2017. november 16.

▼ „Bitfaragó Bajnokság”

Ezüstérmes lett az ESZI csapata a „Bakonyi Bitfaragó Bajnokságon”.

A „Bakonyi Bitfaragó Bajnokság” elnevezésű programozási verseny 2017-es országos döntőjére Veszprémben került sor, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, 2017. november 11-én, szombaton reggeltől estig (12 órás volt a döntő).

A versenyen mindvégig kiváló teljesítményt nyújtott az ESZI „RadeOff21” nevű csapata (Benedek Katalin, Lovász Bence és Soós Tamás 12. B osztályos tanulók). A diákok első alkalommal 2015-ben vettek részt a megmérettetésen, akkor még nem jutottak be az országos döntőbe. A következő évben már sikerült a döntőbe jutás, viszont helyezés nélkül fejezték be a versenyt. A kitartó munka azonban meghozta a gyümölcsét: a 2017-es verseny országos döntőjében második helyezést ért el a csapat.

A diákokat Sima Éva tanárnő készítette fel a versenyre.

Gratulálunk a szép eredményhez!

feltöltve: 2017. november 16.

► A legjobbak között az ESZI a középiskolák rangsorában

A 2017-es évben is megjelent a legjobb hazai középiskolák listáját tartalmazó iskolaválasztó különszám. Az elért pontszámok alapján az ESZI az első helyen szerepel az alapítványi és magán középfokú iskolák rangsorában...

A 10 legsikeresebb alapítványi és magán középfokú iskola

Bővebben...

feltöltve: 2017. november 8.

▼ A legjobbak között az ESZI a középiskolák rangsorában

A 2017-es évben is megjelent a legjobb hazai középiskolák listáját tartalmazó iskolaválasztó különszám. Az elért pontszámok alapján az ESZI az első helyen szerepel az alapítványi és magán középfokú iskolák rangsorában. A felmérés során elért 84,9 ponttal 515 állami, 110 egyházi, 118 alapítványi és egy települési szakgimnáziumot előzött meg az iskola, vagyis az ország 744 szakgimnáziuma közül bizonyult a legjobb intézménynek.

A kiadványt a középiskolák képzésének minősége alapján állították össze, hogy segítsék a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosok sikeres iskolaválasztását. A felmérés során figyelembe vették a kompetenciamérések, a középszintű érettségi vizsgák eredményeit, a sikeres felsőoktatási intézményi felvételiket és az OKJ-s képesítést szerzett tanulók számát. Ezen kívül megvizsgálták még az egy diákra jutó számítógépek számát, az internet-elérési lehetőségeket, illetve az egy diákra jutó pedagógusszámot is.

A Nők Lapja iskolaválasztó különszámán kívül a HVG által összeállított, a legjobb hazai középiskolákat bemutató listán is jelen van intézményünk, méghozzá az előkelő kilencedik helyen. Ezen kívül az iskolák speciális szegmenseit is vizsgáló részrangsorok egyikében is szerepel az intézmény: a környezetvédelem ágazat ötödik a szakmai rangsor listáján (a részrangsorokat az országos szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyi versenyeken (SZÉTV) elért eredmények alapján határozták meg).

Nagyon büszkék vagyunk ezekre az elismerésekre, és bízunk benne, hogy továbbra is hasonló színvonalú oktatást tudunk majd nyújtani a minket választó nyolcadikosoknak.

Ennek egyik garanciája az átlagosnál sokkal jobb felszereltség és munkakörülmények, ami az alapító MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásának köszönhető.

feltöltve: 2017. november 8.

aiddtiszk

Europass

ECDL

Tudásod a jövőd

Sulinet innovativ iskolahálózat

Kutató Diákok Mozgalma

Határtalanul